29-03-2023, 10:15 AM
Doyurucu, lezzetli kuzu yahnisi tek tencerede 2 saatin altında sizin olabilir! Zengin, kadifemsi bir et suyu ve yumuşak kuzu parçalarıyla, daha sıcak bir soğuk hava yemeği bulmakta zorlanacaksınız.
Profesyonel ipucu: Bu tarifte unun nerede olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. İyi haberlerimiz var: buna ihtiyacınız yok! Patatesler eklendiğinde, güveci kalınlaştırmada çok iyi olan doğal nişastalarını serbest bırakırlar. Ortaya çıkan et suyu kadifemsi pürüzsüz ve süper lezzetlidir. Bol ekmekle servis etmenizi öneririz.
Adım 2: Aynı tencerede soğan, havuç ve kerevizi yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiber serpin. Sarımsak, salça, kimyon ve kırmızı biberi ekleyin ve sarımsak kokusu çıkana ve salça koyulaşana kadar 2 dakika pişirin.
.
Adım 3: Kuzuyu fırınına geri koyun, ardından et suyu, biberiye ve defne yapraklarını ekleyin.
Adım 4: Bir kaynamaya getirin, ardından ısıyı bir kaynamaya indirin. Tuz ve karabiber serpin. Örtün ve kuzu yumuşayana kadar 30 dakika pişirin.
Adım 5:Patatesleri ekleyin ve patatesler yumuşayana ve güveç koyulaşana kadar 30 dakika pişirin.
Adım 6: Servis yapmadan önce defne yapraklarını ve biberiyeyi çıkarın ve maydanozla süsleyin.
![[Resim: vI4HT.jpg]](https://resmim.net/cdn/2023/03/29/vI4HT.jpg)
Profesyonel ipucu: Bu tarifte unun nerede olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. İyi haberlerimiz var: buna ihtiyacınız yok! Patatesler eklendiğinde, güveci kalınlaştırmada çok iyi olan doğal nişastalarını serbest bırakırlar. Ortaya çıkan et suyu kadifemsi pürüzsüz ve süper lezzetlidir. Bol ekmekle servis etmenizi öneririz.
İçindekiler
- 1 yemek kaşığı sebze yağı
- 2 libre kuzu omzu kızartma, 1 "parçalar halinde küplenmiş
- 1 Soğan, doğranmış
- 2 havuç, soyulmuş ve yuvarlak kesilmiş
- 2 kereviz sapları, doğranmış
- Tuz
- Taze çekilmiş karabiber
- 3 Kıyılmış sarımsak, kıyılmış
- 1/4 c. salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı füme Kırmızı Biber
- 6 c. düşük et suyu
- 3 dal taze biberiye
- 2 Defne yaprakları
- 2 libre bebek patates, ikiye bölünmüş
- 1/4 c. süslemek için taze kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Adım 1: Orta-yüksek ateşte büyük bir Hollandalı fırında veya tencerede, yağı ısıtın. Kuzu ekleyin ve gerekirse partiler halinde çalışarak 10 dakika boyunca her tarafı kızarana kadar pişirin. Bir tabağa aktarın.
Adım 2: Aynı tencerede soğan, havuç ve kerevizi yumuşayana kadar 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiber serpin. Sarımsak, salça, kimyon ve kırmızı biberi ekleyin ve sarımsak kokusu çıkana ve salça koyulaşana kadar 2 dakika pişirin.
.
Adım 3: Kuzuyu fırınına geri koyun, ardından et suyu, biberiye ve defne yapraklarını ekleyin.
Adım 4: Bir kaynamaya getirin, ardından ısıyı bir kaynamaya indirin. Tuz ve karabiber serpin. Örtün ve kuzu yumuşayana kadar 30 dakika pişirin.
Adım 5:Patatesleri ekleyin ve patatesler yumuşayana ve güveç koyulaşana kadar 30 dakika pişirin.
Adım 6: Servis yapmadan önce defne yapraklarını ve biberiyeyi çıkarın ve maydanozla süsleyin.
TG
