29-03-2023, 10:21 AM
İçindekiler
![[Resim: vIt9o.jpg]](https://resmim.net/cdn/2023/03/29/vIt9o.jpg)
6 porsiyon için
- 32 ons hamuru( 905 gram ),
- 1 kavanoz çikolatalı fındık kreması , ılık
- 1 yumurta , çırpılmış
Hazırlanışı
- Fırını 350ºF'ye (175ºC) önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini parşömen kağıdı ile hizalayın.
- Bir kutu hamuru yaklaşık ⅛ inç kalınlığında bir yuvarlak haline getirin. 10 inçlik (25 cm) bir tabak veya tava kullanarak hamurda bir daire çizin, hamurun içine bastırın ama tamamen kesmeyin. Hamurun üzerine yayılmış çikolatalı fındık tabakasını yayın.
- 2 kutu daha hamurla tekrarlayın, böylece 3 buzlu tabakanız olur, ardından ilkinin üzerine koyun. Kalan hamur kutusunu açın ve son buzlu tabakanın üzerine koyun.
- Aynı tavayı kullanarak, fazla hamuru kenarlarından kesin, böylece 10 inçlik bir yuvarlak kalsın.
- Dairenin ortasına bir fincan veya mason kavanozu yerleştirin, ardından keskin bir bıçak kullanarak hamuru 16 eşit parçaya veya "yapraklara" kesin, merkezi sağlam bırakın.
- Daha sonra, 2 yaprağı birbirinden uzağa doğru bükün, diğer yaprakların arasından biraz dışarı çekin ve dikiş yerlerini sıkıştırarak altlarına sokun. Yaprakların geri kalanıyla tekrarlayın.
- Yıldız ekmeğini çırpılmış yumurta ile fırçalayın, ardından hazırlanan fırın tepsisine aktarın.
- 40 dakika veya ekmek kızarana ve pişene kadar pişirin.
- Servis yapmadan önce 5 dakika soğumaya bırakın.
TG
